Even oriënteren

Zoals dat overal gaat waar je voor het eerst aankomt, is het hier ook weer even uitzoeken waar alles is en waar we moeten zijn.  De voorbije twee weken hebben we in ieder geval goed ons best gedaan om dat allemaal te weten te komen. We hebben uiteraard al wat info meegekregen van bevriende zeilers, in dit geval dan vooral van Philippe en Sandra van de Ulani die hier vorig jaar waren.  Belangrijkste zijn alle telefoonnummers van de mensen die we dienen te contacteren om het geplande werk aan de Baros te laten uitvoeren.

Het cowboystadje, Fronteras, door de meeste locale mensen Rio Dulce genaamd is een echt cowboystadje met één lange ‘hoofdstraat’ waar het krioelt van de mensen en van het verkeer wat hier de godganse dag doorkomt. Het zijn vooral de grote vrachtwagens met kuddes koeien en paarden waarvoor je moet uitkijken. Ze kunnen eigenlijk in de breedte maar net door de straat dus ze komen echt rakelings langs en voor je het weet valt er weer een serieuze vlaai uit de laadbak …

Wat ons gelijk opvalt is de vriendelijkheid en de openheid van de mensen.  Ze staan bij en achter de talloze groente- en fruitkraampjes en proberen uiteraard hun waren aan de man/vrouw te brengen. Het ene ziet er nog frisser en lekkerder uit dan het andere en de keuze is enorm. Deze keer niet alleen tomaten, paprika’s en uien maar ook bloemkool, broccoli, prei, selder, lenteuitjes, radijzen, aardbeien, peren, druiven, teveel om op te noemen en allemaal ontzettend goedkoop.  Ook de supermarkt en de talloze tienda’s hebben alles wat je nodig hebt om niet te verhongeren en daar ook weer knotsgekke prijzen. Iets waar je natuurlijk langs de ene kant wel opgetogen over bent (goed voor de portemonnee) maar wat tegelijkertijd ook wel weer wil zeggen dat de mensen zelf hier niet echt veel verdienen. Maar het is niet anders, we kunnen niet meer doen dan zeker genoeg besteden hier (en niet altijd bij hetzelfde kraam of tienda) en we hebben genoeg werk op onze lijst om de plaatselijke professionals ook een boterham extra te laten verdienen.

Restaurantjes en barretjes hebben we de eerste weken ook goed bezocht. In het teken van een goeie plek vinden om het wereldkampioenschap voetbal in Brazilië hebben we een vergelijkend consumentenonderzoek gedaan van de plaatselijk horeca en ook op dat vlak zit het hier wel snor lijkt ons.  Die zes maanden krijgen we wel gevuld hier !

 

2021  SyBaros - Volg onze wereldreis op de voet   Website & Hosting by DHComputing - Templates by Globbers