Vijf maanden Rio Dulce !

Time flies when you’re having fun … zo ook hier in Guatemala. Vijf maanden geleden alweer kwamen we de rivier op en maakten we de touwen vast bij Monkey Bay Marina.  Een tijd waarin er eigenlijk best wel veel is gebeurd. Veel werk aan de boot, een aantal dingen voor ons comfort, een aantal dingen die onontbeerlijk zijn om goed en veilig weg te kunnen zeilen. Het meeste van die zaken is gebeurd terwijl we in onze marina lagen,  laswerken zijn gedaan vanuit een andere marina (die vanaf de straat bereikbaar is ivm de lasapparatuur en het grote frame wat moest gebouwd worden) en de Baros is ook nog eens twee weken uit het water geweest bij RAM Marina om het onderwaterschip te laten behandelen en nog wat onverwachte dingen te laten repareren.

Dan is er natuurlijk ook nog onze welbekende klussenlijst die altijd wel doorloopt maar waarvan toch weer een aantal dingen kunnen afgestreept worden.

Doorheen deze hele periode loopt ook nog de gebitsreparatie bij mij (Linda).  Eindelijk kon ik de vermaledijde kroon die steeds uit mijn mond viel omdat de wortel was gebroken en dus geen support meer gaf laten vervangen door een brug. Ik kwam daarvoor terecht bij tandarts Sonja in Morales. Zij heeft me heel goed en professioneel geholpen en dit alles voor een vierde van de prijs die mij het in België zou gekost hebben.  Het ziet er in eerste instantie misschien allemaal nogal sjofel uit qua locatie, en ja er liggen drie patiënten in dezelfde ruimte die tegelijkertijd worden behandeld door diverse tandartsen en/of assistentes en de TV staat aan met keiharde muziek en de bijhorende videoclips maar het resultaat mag er wezen. Ik zou zeggen, bij tandproblemen in de Rio Dulce, allen daarheen !

Gelukkig doen we tussentijds ook nog hele leuke dingen. We spreken regelmatig af om wat te gaan drinken en eten met een aantal van de bevriende zeilers die zich hier ook gesetteld hebben. Heel vaak met onze Zwitserse vrienden van de Red Harlekin, Erwin en Yrmina maar ook met de vaste club Hollanders van de Betty Boop, Ad en Marianne en de Unwind met Niels en Margret. En wonder boven wonder, eindelijk zijn er ook eens wat aangename Belgen in dit gebied dus die mogen natuurlijk niet ontbreken (en zeker niet als er wat gedronken moet worden …). Heel aangenaam vertoeven is het met Walter en Marie-Lou van de Windsong, Sigrid van de Lucky Bitch en Rik van de Masquenada. En niet te vergeten Rien en Petra van de Double Trouble die het levende bewijs zijn van een geslaagde Duitse/Nederlandse combi.

We gaan ook nog altijd met een serieuze regelmaat wat hardlopen vroeg in de ochtend dus als iemand zich mocht  afvragen hoe het met onze conditie zit, hoeft die zich in ieder geval geen zorgen te maken,  we staan er nog altijd goed voor …

Ook hebben we nog eens wat gehiked met Erwin en Yrmina op het grondgebied van één van de marina’s hier, Hacienda Tijax, een echte aanrader, kortbij, mooi gebied en als apotheose na de klim naar de toren een prachtig uitzicht over de Rio.  We brachten met ons viertjes een bezoek aan Finca Paraiso een paradijselijk plekje middenin de jungle met warmwaterval en aan de overkant van de weg na een half uurtje wandelen een super locaal restaurantje aan de voet van Lago Izabal.

Een leuke dagtrip en een mooi tussendoortje tijdens al het harde werken.

 Uitendelijk hebben we dan onze centen nog eens geteld en gelukkig is er nog wel wat over om wat meer van dit prachtige land te kunnen bekijken.  Onze welverdiende vakantie kan beginnen !

 

2021  SyBaros - Volg onze wereldreis op de voet   Website & Hosting by DHComputing - Templates by Globbers