Motortochtje naar Roatàn

Zoals voorspeld is er geen wind en dat maakt het alleen maar rustiger op zee qua golven. Altijd handig als je een motortochtje voor de boeg hebt. Rond kwart voor zeven komt het ankeruit de grond en varen we de baai van Utila uit. De zon is mooi opgekomen en het belooft een heldere dag te worden. In eerste instantie zijn we wat zenuwachtig omdat we natuurlijk voor het eerst weer eens wat langer de motor gaan gebruiken  maar tegelijkertijd willen we alles nog eens goed uittesten want na Cuba zullen we weer een hele tijd naar het oosten moeten en dan komt er misschien wel wat meer motoren of motorzeilen bij.

We zetten ons grootzeil wel bij want de weinige wind die er is komt van het zuiden en zo geeft het zeil toch wat snelheid mee. Om het half uur checken we de temperatuur van de radiator en checken of er zeker nergens geen lek meer is en alles ziet er heel goed uit. De kapitein is gerustgesteld en het is niet vaak dat we blij zijn dat we moesten motoren.

Omdat het water zo vlak is houden we een goed gemiddelde en liggen we net op de middag al achter ons anker in French Key Harbor. Even later komt ook de Wind Song veilig tussen het rif doorgevaren en nog een uurtje later komt ook Red Harlekin binnenstomen. We zijn dus weer een eiland opgeschoven maar nog steeds in Honduras.

 

2021  SyBaros - Volg onze wereldreis op de voet   Website & Hosting by DHComputing - Templates by Globbers