Wie had dat gedacht ?

Zeilen naar het oosten in de Caraïben, dat is bonken tegen wind en golven 

Ik hoor het iedereen nog zeggen en wij lachen weer eens 30 uur in ons vuistje. Dertig uur van Guanaja naar Cayos Cajones, 162 mijl, waarvan we 28 zeilen en 2 uurtjes op de motor varen. Een mooi, rustig tochtje met het een dik uur het gezelschap van een grote school dolfijnen. Dat blijft toch wel een indrukwekkend decor ook na al die zeiljaren hier.

Helaas blijft het gras wat we al eerder zagen ons met de nodige regelmaat vergezellen zodat het aas aan onze vislijn veelvuldig moet worden binnengehaald jammer genoeg zonder vis eraan. Na een tijdje laten we de lijn gewoon niet meer uit, de betere tijd zal nog wel komen zeker.

De plek waar we naartoe gaan is ook wel redelijk speciaal. Zo een 75 mijl uit de kust van Honduras liggen enkele 'eilandjes', eigenlijk meer wat zandbanken met hier en daar een palmboom, verscholen achter een uitgestrekt rif.  Dat wordt onze ankerplek om te wachten op het volgende goeie weerbericht.

Een dikke tien mijl voor het waypoint waar we gepland hebben te ankeren, komen we achter het rif terecht en zijn de golven verdwenen. Het water is hier zo'n 10 à 15 meter diep en super helder. Op de geplande positie sturen we recht op het rif af en gooien ons anker op een diepte van ongeveer 6 meter.

We proosten met ons goed aangekomen biertje op een geweldige trip, naar het oosten in de Carieb !

2021  SyBaros - Volg onze wereldreis op de voet   Website & Hosting by DHComputing - Templates by Globbers