Familiebezoek in Cuba - Ons Magda doet verslag

2 maart 2015 :

Na een lange vlucht met tussenstop in Cancun, Mexico eindelijk geland in Varadero, Cuba waar ons Linda en Hans ons enthousiast staan op te wachten. Er volgde nog een rit met de taxi van 3,5u tot in Cienfuegos waar we aan boord van de Baros ons eerste goed aangekomen biertje drinken om daarna zalig in de master bedroom in bed te duiken.

Cienfuegos

Cienfuegos  was onze eerste stad waar we kennis maakten met het echte leven in Cuba : geld wisselen naar de locale peso’s, groente en fruit kopen op de lokale markt, in de supermarkt vol ongeloof kijken naar de lege rayons en sprakeloos kijken naar de lange rijen mensen die staan aan te schuiven met hun voedselbonnen! Hier logeerden we op de Baros als we niet op citytrip waren en genoten we van lezen, luieren, Mexican Train Domino spelen, het lekkere eten dat ons Lin op tafel toverde en op tijd en stond een pull bier in het lokale café.

Havana 

Na een paar dagen van acclimatiseren en sfeer opsnuiven van land en bevolking (zwaar onder de indruk) vertrekken we voor 5 dagen naar Havana waar we logeren in een Casa Particulares bij zeer lieve mensen Narciso en RayDenia. Het was heel speciaal, zeer basic maar we hebben goed  gegeten en geslapen, ONVERGETELIJK!!

De stad is zeer druk en warm met veel hinder van uitlaatgassen van de oude Amerikaanse auto’s, wel schitterend hoe ze hun wagens rijdend en blinkend kunnen houden. Alle hoekjes en kantjes gezien dankzij onze zeer goede gids  “ons Lin”.  Mooi onderhouden gebouwen staan zij aan zij met vervallen huizen en straten (zwaar onder de indruk) ongelooflijk hoe de meerderheid van de mensen daar wonen en leven!

Vinales

Onze sympathieke taxi chauffeur Joel bracht ons vervolgens veilig van Havana naar Vinales 5,5 u rijden voor ons volgend verblijf in een Casa Particulares.  Alles was er kraaknet en weerom een zeer sympathieke familie. Wat een verademing na het drukke Havana, het was zalig vertoeven op het platteland. We bezochten de finca (boerderij)  van de opa des huizes 82 jaar. Hij gaat elke dag zijn grond en dieren verzorgen 12 u lang, verbouwt bijna alle groenten en fruit  om zijn familie te voeden,  chapeau!!

Het hoogtepunt van ons verblijf in Vinales was een uitstap te paard door de Stilte Vallei. Voor Eddy was het de eerste keer dat hij op een paard zat. Hij is waarschijnlijk in zijn vorig leven cowboy geweest want het ging perfect.

 Santa Clara

Onze dagtrip naar Santa Clara stond volledig in het teken van een bezoek aan het Mausoleum van Che Guevara… Een plaats om stil van te worden!

Trinidad

Onze laatste uitstap was naar Trinidad (Unesco beschermd). Ook daar logeerden we in een Casa Particulares (de mooiste), een oude koloniale woning met grote kamers, hoge plafonds, blinkende oude vloeren en groene binnenkoer.

Trinidad is zeer mooi en leuk om in rond te dwalen, de buitenlandse toeristen hebben het ontdekt, het was druk maar gezellig.

 

 

Na een indrukwekkende rondreis was weeral de tijd gekomen om afscheid te nemen van ons Linda en Hans L bedankt voor het fijne verblijf en hopelijk tot snel…waarschijnlijk tot ooit…L

Mag en Ed xxx

 

 

2022  SyBaros - Volg onze wereldreis op de voet   Website & Hosting by DHComputing - Templates by Globbers