Hoog aan de wind met tussenstop

dat is hoe we het gaan doen. We vertrekken vanuit Port Antonio, varen richting het westen van de Dominicaanse Republiek, maken daar een tussenstop (hoe lang dat zal van het weer afhangen) en gaan dan zuid/zuidoost richting Bonaire. We doen dit, zoals reeds vermeld, samen met de Charlie II. De verdere tactiek is om zo hoog mogelijk aan de wind te varen en als de wind te ver naar het zuidoosten draait, een tack te maken om zo weer meer oostelijk te geraken. En zoals de Baros crew zich verder ook altijd voorneemt : er wordt zo veel mogelijk gezeild en zo weinig mogelijk gemotord.

 

Dat was dus ons plan en ik moet zeggen dat het aardig gelukt is. Het was niet onze meest comfortabele reis (om eerlijk te zijn begint die scherpe koers met serieuze wind en hoge golven je aardig de keel uit te hangen naar een aantal dagen) maar dat krijg je als je naar het oosten wil in de Carieb (zijn we zo al niet bijna het hele seizoen bezig ??!) maar als we zo terugkijken zijn we niet echt ontevreden. Onze Baros heeft maar weer eens bewezen dat ze een hoog aan de wind snel zeilend schip is en dat haar crew hier best trots mag op zijn. Er zijn er nog niet te veel die ons zo scherp zeilend kunnen volgen. Maar dit even terzijde … 

 

We zijn op dinsdag 26 mei vertrokken en zijn op vrijdag 29 mei aangekomen in de Dominicaanse Republiek.  Een prachtige grote baai aan de westelijke punt. We hebben daar 3 nachten zalig geslapen, verder nog wat uitgerust en twee keer gezellig geborreld op het strand. 

Op maandag 1 juni zijn we dan opnieuw vertrokken richting Bonaire om daar vervolgens op vrijdag 5 juni aan te komen. Zoals reeds vermeld een pittige tocht maar met de Charlie II nooit erg ver uit de buurt (en dus regelmatig contact via VHF en SSB) weet je dat je het niet in je eentje aan het doorstaan bent.

 

Wij kijken er in ieder geval niet ontevreden op terug en zouden het niet erg vinden om dit nog eens te moeten doen. Al die indianenverhalen over onmogelijke koersen enzo die laten we gewoon aan ons voorbijgaan. 

Het weer goed bekijken en geduld hebben om te wachten op het goeie moment …

 

2022  SyBaros - Volg onze wereldreis op de voet   Website & Hosting by DHComputing - Templates by Globbers